Panerad Säg-fillé
Att laga panerad säg-fillé var inte svårt alls. Det ändå man behövde var ett ägg och ströbröd och naturligt vis fisken och om man vill ha något till så får man fixa det. Vi hade potatis med kall sås till.
Så här gjorde vi: Vi kläckte ett ägg i en skål och rörde om sedan hällde vi upp ströbröd i en skål. Vi doppade fisken först i äggsmeten och sedan i ströbrödet. När vi hade gjort det så la vi dom på stekning. Dom ska ligga och steka ca 5 min på varje sida så dom får en fin stekyta. När vi stekte dom så la vi i smör och sedan la vi i mer smör när vi vände på dom. Under tiden så kokade vi potatis och gjorde en kall sås till.
Ingredienserna till såsen för en pers:
1 msk gräddfil
1 msk majonäs
1 krm bostongurka
1 krm sweet chillisås
Gul lök
Jag tyckte att såsen var riktigt, riktigt god den är något som jag absolut kommer att lägga på minnet och göra någon annan gång.
Jag lagade rätten med Sandra och det fungerade finfint. Det blev mycket gott!
:))
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar