Tjääna!
För en vecka sedan gjorde jag och Evelina Köttbullar, potatis och brunsås. Vi började med att fixa till köttfärsen och då hade vi i 2 msk ägg, 2 krm salt. 2 krm peppar, en halv riven gul lök, ströbröd och vatten tro jag att det var. Sedan gjorde vi allt till en ''smet'' för att sedan kunna rulla dom i köttbulleformade saker. Vi började steka dom samtidigt som vi satte på potatisen. Efter varje stekning så sparade vi skyn för att vi senare skulle kunna göra en god brunsås av skyn från köttbullarna. Efter två stekningar så fick vi ca 1 dl sky och det hällde vi i i stek pannan och tillsate vatten, jag tyckte det va lite smakfattigt så jag tog ca 1 krm köttbuljong. Sedan gjorde vi smörkokta morötter till vilket var välldigt enkelt, koka morötterna höll av vattnet och tillsätt en bit smör och rör runt sedan är det klart för servering.
Jag och Evelina hade ett mycket bra samarbete! :))
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar