torsdag 27 september 2012

Röbetssoppa 



Ingredienser:
3 färska rödbetor
1 lök
1 liten morot
1 klyfta (ca 100 g) vitkål
1 msk matfett
1/2 1 buljong (vatten + buljongtärning)
2 varv (1/4 krm) svart-/vitpeppar
1/2 lagerblad
1/2 msk vinäger 
(salt)
Garnering persilja, 2 msk gräddfil 


Gör såhär:
1. Skölj, ansa och skär alla grönsaker i fina strimlor, spar en av rödbetorna.

2. Smält matfettet i en kastrull och fräs de strimlade grönsakerna i ett par minuter.

3. Tillsätt buljong, peppar och lagerblad.

4. Sjud i ca 25 min.

5. Råriv den sista rödbetan direkt ner i soppan. Då får soppan en vacker mörkröd färg. Låt soppan sjuda i ytterligare ca 5 min.

6. Smaksätt med vinäger och ev salt.

7. Lägg i en klick gräddfil och klipp över persilja. Soppan kan serveras varm eller kall. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar