Bikarbonatsbröd/bullar
Ingredienser:
1 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl grovt rågmjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl solroskärnor
1/4 dl linfrön
1/4 dl torkade aprikoser
2 1/2 dl filmjölk
1/2 tsk bikarbonat
2 1/2 msk sirap
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Blanda sirapen och filmjölken i en annan bunke.
3. Blanda i lite åtgången av det torra ingredienserna (ej aprikoserna) i filmjölken, rör om efter var gång.
4. Hacka aprikoserna och blanda i dem.
5. När allt är blandat klickar ni ut lagom stora klickar på en bakplåtsklädd plåt.
6. Grädda i ungen 175 grader i ca 10-15 min. Det skall ej vara kladdiga när du sticker en provsticka i dem och de skall vara hårda på ytan.
Jag och Leo jobbade och det fungerade PERFA idag igen.
:))
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar